18.11.2022. godine, Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, svečano je proglasila najuspešnije osnovne i srednje škole grada Beograda u školskom sportu za školsku 2021/2022 godinu.
Na svečanoj ceremoniji proglašenja koja je održana u svečanoj sali Sekretarijata, prisustvovali su predstavnici, najuspešnijih beogradskih
škola, Sekretarijata za sport i omladinu i Beogradske asocijacije za školski sport.
Prisutne je pozdravio podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu g. Nikola Rajičić, istakao da je tokom poslednjih  godina neverovatan broj dece učestvovao u sistemu školskih sportskih takmičenja i zahvalio se predsednici, direktoru i zaposlenima u asocijaciji na trudu koji su uložili, čestitao predstavnicima najuspešnijih škola i poželeo puno uspeha u daljim školskim takmičenjima.
Plakete i vrednosne nagrade  najuspešnijima, uručili su: podsekretar g. Nikola Rajičić, potpredsednica OSS i predsednica asocijacije gđa Vesna Čitaković Đurišić i sportski direktor asocijacije g. Momčilo Stanojković.
Nagrađene škole za školsku 2021/2022:
OŠ “Ujedinjene nacije” (Čukarica), OŠ “Svetozar Miletić” (Zemun), OŠ “Danilo Kiš” (Voždovac),
Sportska gimnazija (Stari grad), “V beogradska gimnazija (Palilula) i Gimnazija “Patrijarh Pavle” (Rakovica).
Posebno priznanje dodeljeno je Sportskoj gimnaziji čija je muška košarkaška ekipa osvojila zlato na Svetskom školskom prvenstvu održanom u septembru 2022. u Beogradu.