Nagrade koje dodeljuje Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Beogradska asocijacija za školski sport, 28.01.2021. godine u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, u martu 2020. godine, pokrenuo je projekat „Vežbajmo kod kuće“, u kom su učestvovali učenici i učenice osnovnih i srednjih škola sa GO grada Beograda. Cilj projekta je bio da se motivišu deca da u vreme kada su škole i
sportske institucije bile zatvorene i bio uveden policijski čas zbog teške epidemiološke situacije, rade vežbe u kućnim uslovima radi održanja psiho- fizičke kondicije kroz kućne sportske aktivnosti, i da ne bi došlo do pada imuniteta i nagomilavanja viška kilograma.
U okviru projekta, Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, raspisala je dva konkursa pod nazivom: „Vežbajmo sa svrhom“ i „Šampioni škola vežbaju sa vama“. Zadatak je bio da učesnik snimi kratak video klip sa vežbama koje radi u kući, pošalje nama a mi dalje da plasiramo preko medija da bi druga deca pa i roditelji mogli da rade vežbe sa učenikom koji je snimio video klip. Na konkursu „Vežbajmo sa svrhom“ učestvovali su učenici i učenice osnovnih i srednjih škola koji nisu aktivni sportisti. Pobednički video klip poslao nam je Dimitrije Purtić, učenik III/2 OŠ „Milena Pavlović-Barili“ sa opštine Palilula, kome će biti uručena plaketa za doprinos u realizaciji projekta.

Na konkursu „Šampioni škola vežbaju sa vama“ učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola koji se aktivno bave sportom. Pobednički video klip poslala nam je Anastasija Ivković, učenica II/6 „Sportske gimnazije“ sa opštine Stari Grad, kojoj će biti uručena plaketa za doprinos u realizaciji projekta.

Početkom 2020. godine, Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, pokrenula je pilot projekat pod nazivom „Srcem do cilja“. Cilj programa je da deca sa posebnim potrebama koja su redovni učenici osnovnih i srednjih škola, budu uključena u školska sportska takmičenja u posebnim kategorijama. U pilot projektu „Srcem do cilja“ učenica Teodor Petrović, VIII/2, OŠ „Veljko Dugošević“ sa opštine Zvezdara, učestvovala je na Opštinskom i Gradskom prvenstvu u atletici, u disciplini trčanje na 100m (Opštinsko prvenstvo) i trčanje na 60m (Gradsko prvenstvo) i osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u posebnoj kategoriji. Teodori će biti uručena plaketa za ostvareni rezultat na Prvenstvu grada Beograda u atletici u okviru pilot projekta „Srcem do cilja“. Posebnu zaslugu za njeno učešće u projektu imala je koordinatorka opštine Zvezdara Gđa Dragana Kontić, koja nam je dobrom voljom i velikim zalaganjem pomogla u realizaciji pilot projekta „Srcem do cilja“, kojoj će biti uručena plaketa za doprinos u razvoju školskih sportskih takmičenja.
Nagrade će uručiti sekretarka za sport i omladinu grada Beograda Gđa Dragana Belojević, koja je svojim ogromnim zalaganjem učinila da se predškolski i školski sport grada Beograda unapredi i podigne na visok nivo na kom se sada nalazi. Gđi Dragani Belojević će Beogradska asocijacija za školski sport uručiti plaketu za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju predškolskog i školskog sporta grada Beograda.

Nagrade koje dodeljuje Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Beogradska asocijacija za školski sport, biće uručene 28.01.2021. godine u 10:30 časova u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.