Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, omogućila je učenicima i učenicama osnovnih škola sa GO grada Beograda, da kvalitetno, kroz igru, u sportskom duhu, provedu letnji školski raspust kroz besplatne i stručno osmišljene sportske programe. Kroz programe je prošlo više stotina osnovaca. Kroz sportske aktivnosti, radost i sreću dece i roditelja, ostvareni su i zdravstveno-bezbedno realizovani:
– Dečiji letnji kamp “SPORT+”, koji se održavao u SRC “Pionirski grad”. Osnovcima je bilo dostupno pet sportsko-rekreativnih radionica, u periodu od 06.07-31.08. 2020. godine.
– OK “Mladost” Begaljica, sprovodila je  “BESPLATNU LETNJU ŠKOLU SPORTOVA”, koja se održavala u OŠ “Ilija Garašanin” (Grocka), od 1.07-31.08.2020. godine.Program je  obuhvatao školu odbojke i atletike.
– Beogradski atletski klub, omogućio je sprovođenje “LETNJEG KAMPA ATLETIKE-TRČI, SKOČI, BACI” koji se održavao od 1.07.-31.08.2020. godine.

Svi programi su se održavali u skladu sa merama zaštite i propisima, koje je propisala Vlada Republike Srbije, u borbi protiv širenja virusa “Covid 19”.