Београдска асоцијација за школски спорт, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда, омогућила је ученицима и ученицама основних школа са ГО града Београда, да квалитетно, кроз игру, у спортском духу, проведу летњи школски распуст кроз бесплатне и стручно осмишљене спортске програме. Кроз програме је прошло више стотина основаца. Кроз спортске активности, радост и срећу деце и родитеља, остварени су и здравствено-безбедно реализовани:
– Дечији летњи камп “СПОРТ+”, који се одржавао у СРЦ “Пионирски град”. Основцима је било доступно пет спортско-рекреативних радионица, у периоду од 06.07-31.08. 2020. године.
– ОК “Младост” Бегаљица, спроводила је “БЕСПЛАТНУ ЛЕТЊУ ШКОЛУ СПОРТОВА”, која се одржавала у ОШ “Илија Гарашанин” (Гроцка), од 1.07-31.08.2020. године.Програм је обухватао школу одбојке и атлетике.
– Београдски атлетски клуб, омогућио је спровођење “ЛЕТЊЕГ КАМПА АТЛЕТИКЕ-ТРЧИ, СКОЧИ, БАЦИ” који се одржавао од 1.07.-31.08.2020. године.

Сви програми су се одржавали у складу са мерама заштите и прописима, које је прописала Влада Републике Србије, у борби против ширења вируса “Kovid 19”.