Beograd, 5. jun 2020.

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je taj štab danas doneo odluku da više nema ograničenja broja ljudi kada je u pitanju okupljanje na otvorenom prostoru.

Kisić Tepavčević je u izjavi za agenciju Tanjug naglasila da na otvorenom prostoru mora da se primenjuje preventivna mera fizičke distance – udaljenost od minimum jednog metra.
Što se tiče zatvorenog prostora, maksimalan broj biće 500 osoba, umesto 100 koliko je do sada bilo dozvoljeno, objasnila je ona i podsetila na to da su na sednici Kriznog štaba prošle nedelje već donete određene mere popuštanja tokom epidemije.
Prema njenim rečima Krizni štab je takođe doneo preporuku da nošenje lične zaštitne opreme, maski i rukavica, ubuduće bude obavezno samo u javnom prevozu, o čemu će, kako je rekla, Vlada Srbije odlučivati na sledećoj sednici.
Preporuka je da lične mere zaštite koriste osobe starije od 65 godina i oni koji imaju hronična oboljenja i deficijentna stanja, gde se značajno povećava verovatnoća komplikacije ukoliko dođe do infekcije, rekla je Kisić Tepavčević.