U ovoj teškoj situaciji u borbi protiv Korona virusa, potrebno je što više međusobne solidarnosti,zajedništva i motivacije da se pregura ovaj težak period.  Trenutno tu mogućnost nam pružaju samo televizija, internet i  društvene mreže. U karantinu u kom se nalazimo potrebno je da kvalitetno ispunimo vreme, da se ne ulenjimo, da radimo vežbe i da se hranimo sto zdravije i umereno da ne bi došlo do pada imuniteta i stvaranja viška kilograma.
Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, pokrenula je akcije: “ŠAMPIONI ŠKOLA VEŽBAJU SA VAMA” i “VEŽBAJMO SA SVRHOM”.
Svrha akcija je da se motivišu deca da rade vežbe kod kuće i da po  mogućstvu uključe i svoje roditelje.U akciji mogu učestvovati učenici i učenice osnovnih i srednjih škola,deca predškolskog uzrasta i roditelji.
Potrebno je samo da odvojite 15 minuta i snimite video klip pod nazivom ” ŠAMPIONI ŠKOLA VEŽBAJU SA VAMA”  (napisite svoje ime i prezime i naziv škole u koju idete). Klipove pod ovim nazivom mogu da šalju roditelji i  deca koja aktivno treniraju i čija škola je ostvarila uspeh na Školskim,Gradskim i  Republičkim takmičenjima u cilju motivisanja svih učenika i roditelja da zajedno rade vežbe u kućnim uslovima.
Klipove pod nazivom “VEŽBAJMO SA SVRHOM” (napisite svoje ime i prezime i naziv škole u koju idete) mogu da šalju roditelji,deca školskog i predškolskog uzrasta koja ne treniraju a žele da pomognu i motivišu svojim primerom učenike i roditelje da rade vežbe u kućnim uslovima.
Na početku video klipa, obavezno se predstavite(ime,prezime,razred i škola u koju idete). Uz vežbanje obavezno da  predstavite vežbu i brojite koliko puta radite, da bi mogli drugi da vežbaju sa vama.
Video klipove pošaljite na e-mail: bg.as.skolskisport@gmail.com ili na messenger naše FB stranice.

Video klipovi će biti objavljeni na našem sajtu skolskisport.rs , FB stranici Skolski Sport i INSTAGRAM mreži bgskolskisport i YOU TUBE kanalu Beogradska asocijacija za skolski sport.

Vežbajte redovno i budite zdravi!